0A

Kontakta oss Läsårsinformation Dokument

Veckobrev – vecka 21

Måndag:
Matematik (halv klass)

Tisdag:
Matematik (halv klass)
Föräldrar är välkomna till barnens iPad-visning.

Onsdag:
Ipad (halv klass)
Lekar (halv klass)
Idrott (halv klass) Grupp 1. Ta med idrottskläder, handduk och inneskor.

Torsdag:
Kristi himmelsfärds dag.

Fredag:
Lovdag

Vilken fin vecka! Vi har verkligen haft fullt upp så dagarna har rusat förbi.
I svenska fick barnen fortsätta med uppgift att skriva en saga på iPad. Syfte: barnen ska lära sig hur en saga är uppbyggd med inledning, handling och avslutning. De ska skriva en saga där samtliga delar finns med, samt skapa bilder till texten. Sagorna skrevs parvis. Barnen tittade på Livet i bokstavslandet, säsong 2.

I matematik arbetade vi med ”Volym”. Syfte: Barnen ska kunna göra rimliga uppskattningar, till exempel hur mycket vätska som ryms i olika kärl och mäter och jämför volym med icke standardiserade mått som glas, koppar och hinkar.
Vi arbetade även med ”Sambandet mellan addition och subtraktion”. Lektionens innehåll: eleven lär sig bilda ”räkne familjer” det vill säga 2 kommutativa additioner och motsvarande subtraktioner. Lektionens mål: att uttrycka kunskaper om sambanden mellan de olika räknesätten addition och subtraktion.

Tema Hälsa. Vi fortsätter att prata om vad som är nyttig respektive onyttig mat i kombination med rörelse. Vi tittade även på olika videos som ”Hopp hopp tv”, ”Hälsa på skolan”, ”Kompis med kroppen – Varför ska man äta frukt och grönsaker”.

Torsdag den 19/5 besökte vi 0A:s nya klassrum på Bakgården.

Under veckan arbetade vi även med:
– Gymnastik
– Bild
– Tema: Astrid Lindgren, Årstaskolans hälsomånad.
– Sånger
– Dans

Information
Vecka 21 tisdag den 24/5 är iPad-visning: Föräldrar är välkomna till barnens iPad-visning. Vi sitter inne i klassrummet dropp -in mellan kl. 15.00-17.00.

Johanna Wictorin kommer att vara klasslärare i årskurs 1A och Christian Chatfield fritidspedagog. Barnen kommer få besök av sin blivande klasslärare innan vi går på sommarlov.
.
Skolavslutningen
Fredag den 10/6 startar vi som vanligt kl. 08.15 då tänker vi ha en avslutning i klassrummet, där vi delar ut terminsintyg, mm.
Vi ser fram emot att hela skolan ska ha en gemensam skolavslutning. Vi går tillsammans ut på gården för att gemensamt avsluta läsåret med övriga skolan kl.09.00. Rektorn håller tal bland annat. Vill ni föräldrar närvara och har möjlighet så är ni välkomna att vara med i klassrummet. Vill ni även vara med på skolgården kommer ni att stå utanför de markerade gränserna för klasserna. Ni kommer alltså inte kunna stå tillsammans med ert barn där. Därefter kommer vi tillbaka till klassrummet och barnen sjunger några sånger, mm.
Vi håller på fram till lunch efteråt är det fritids hela dagen.

Viktiga tider under vårterminen 2022:
Vecka 21 tisdag den 24/5 är iPad-visning: Föräldrar är välkomna till barnens iPad-visning.
Vecka 21 Lovdag den 27/5
Vecka 22 tisdag den 31/5 Friidrottsdag, matsäck från skolan, men barnen tar låda, bestick och vattenflaska hemifrån. Bekväma kläder och gymnastikskor rekommenderas.
Vecka 22 onsdag den 1/6 Heldagsutflykt till Tekniska museet med klassen, matsäck från skolan, men barnen tar låda, bestick och vattenflaska hemifrån.
Vecka 23 onsdag den 8/6 Heldagsutflykt med hela Tegelbo med egen matsäck hemifrån.
Vecka 23 Skolavslutning den 10/6

Önskar alla en trevlig helg!
Carol, Marianna, Douglas, Antonio och Jocke