Veckobrev v. 34

Hej,

Nu börjar vi komma in i skolarbetet och alla ämnen vi ska ha. Svenska, matte och bild är de vana vid men nu adderar vi NO, SO, musik, idrott mm.

Vi har arbetat med bokstaven O, börjat öva in vokalerna, lärt oss fakta om ormar och övat på att skriva ord och meningar samt att läsa.

I matte har vi repeterat några talkamrater och tallinjen samt pratat om hälften och dubbelt. Just nu använder vi mycket tärningsspel för att automatisera och slippa räkna när det gäller addition och subtraktion 0-10.

Vi startar varje skoldag med morgonarbete och läsning. Under varje dag ser jag till att vi får rörelsepauser för energi och ”mental break”. Som högläsning har vi denna vecka läst Spöksystrar och startat kapitelboken Tzatziki och Morsan. För att uppmärksamma Gunilla Bergström har vi även lyssnat på Alfons Åberg.

Jag hoppas vi ses på torsdag eftermiddag

Viktiga datum framöver

Torsdag 2 september, Föräldrarmötesmingel på skolgården kl. 15.30-17.00.

3/9 skolfoto

9/9 APT fritids stänger 15.45

måndag, 8.00 – 13.25

tisdag, 8.00 – 13.45, Idrott, ta med kläder, skor och handduk.

onsdag, 8.00 – 13.30

torsdag, 8.00 – 13.50, Idrott, ta med kläder, skor och handduk. Föräldramötesmingel

fredag, 8.00 – 13.05. Skolfoto

Ni är ALLTID välkomna att kontakta mig vid frågor, tankar, funderingar m.m.

Trevlig helg!

/Sofia