Veckobrev inför vecka 19 Trollsländorna

Under veckan har eleverna:

• Tränat på ental, tiotal och hundratal till sidan 72.
  • Träna på engelska ord om ”Birthday”.
  • Arbetat med veckans Grey of the Day: Europa
  • Arbetat med temat ”Barn för 100 år sedan.
  • Tränat på att stava ord om våren.
  • Startat fjäriltemat och fått larverna.

Fjärilar

Vi har nu äntligen fått våra larver, som alla har längtat. I dag fick de lägga sin larv i en burk och matat den med malva. De har även fått ge sin larv ett namn. Bilder kommer längre ner.

Samlat spöken för arbetsro

Eleverna har nu samlat 10 spöken för arbetsro. De har då fått rösta om vad de vill göra en lektion. Det blev att se på en film, äta popcorn och ha med ett gossedjur. På fredag blir det en sådan lektion. Vi fortsätter att arbeta med arbetsro och samlar nya spöken.

Öppet hus/mingel

På onsdag den 18/5 är ni välkomna till klassen och vara med på morgonen från kl. 8.00 – 8.45. Era barn får då visa er vad vi arbetar med och ni får möjlighet att träffa varandra. Därefter fortsätter vi dagen som vanligt.

Utvecklingssamtalen

Tack för alla utvecklingssamtal och trevligt att få träffa er föräldrar. De nya mål som vi pratade om på samtalet kommer jag att skriva in på skolplattformen och publicera nästa vecka på onsdag.

Årstafestival

Den 19 maj är det Årstafestival kl.16.00 – 19.00 på skolan då vi får ses igen. Ni är varmt välkomna.

Idrott & hälsa

Vecka 19 är det dags för uteidrott!

Eleverna behöver ta med sig kläder utefter väder. Kan vara bra att ha med en lätt jacka om det regnar.

Packa gärna ner en vattenflaska som du lätt kan ta med, då vi lämnar skolområdet.

/ Leyli

GOTD

Veckans ledtråd: Mona Lisas skapare

Nästa vecka

Måndag: 8.00 – 1315. Vi går till Årstaliden och leker gammeldags lekar. (Ta med vatten om frukt).

Tisdag:   8.00 – 13.45   Idrott, ta med kläder efter väder och handduk.

Onsdag: 8.00 – 12.55 Eleverna får med sig en bok om samhället hem där de får i läxa att undersöka vilka olika samhällsfunktioner som finns i närområdet. Det är sidan 8 och 9 i boken “Min bok om närområdet”.

Torsdag: 8.00 – 13.45 Idrott, ta med kläder efter väder och handduk.

Fredag:   8.00 – 13.05 De som vill får ta med sig ett gossedjur till filmstunden. Gotd

Önskar

My och Jocke

Några bilder från veckan:

Våra larver som äntligen har kommit.

Ett uppdrag som vi gjorde ute.