Veckobrev inför vecka 20 Trollsländorna

Under veckan har eleverna:

• Tränat på ental, tiotal och hundratal, sidan 92 och 94.
  • Träna på engelska ord om ”Friends”.
  • Arbetat med veckans Grey of the Day: Leonardo da vinci
  • Arbetat med ett häfte om samhället.
  • Tränat på att läsa mellan raderna.
  • Lärt sig om fjärilslarver.

Öppet hus/mingel

På onsdag den 18/5 är ni välkomna till klassen och vara med på morgonen från 8.00 – 8.45. Era barn får då visa er vad vi arbetar med och ni får möjlighet att träffa varandra. Därefter fortsätter vi dagen som vanligt. Eleverna börjar kl.8.00 som vanligt.

Utvecklingssamtalen

IUP:na är nu publicerade i skolpattformen.

Tema samhälle

Vi har nu parallellt med temat ”förr i tiden” arbetat med samhället och tittat på hur ett samhälle är uppbyggt. På onsdag kommer eleverna att få sin sista hemläxa för terminen. Den kommer att handla om yrken. Vi förbereder frågor i klassen och eleverna får sedan intervjua någon vuxen om sitt yrke.

Årstafestivalen 19 maj,

klockan 16.00-19.00. Plats: Stora Skolgården. Obligatorisk närvaro för alla barn (de blir komplediga efter lunch på fredagen). Kommer du som vårdnadshavare under festivalen tar du över tillsynen över ditt barn, säg till den som har listorna. OBS! När festivalen slutar ska alla barn komma till sin klasslärare för att stryka sig på listan och få ett klistermärke (även de som under festivalen har haft sin vårdnadshavare med under kvällen).

Idrott & hälsa

Eleverna har uteidrott.

Eleverna behöver ta med sig kläder utefter väder. Kan vara bra att ha med en lätt jacka om det regnar.

Packa gärna ner en vattenflaska som du lätt kan ta med, då vi lämnar skolområdet.

Friidrottsdag 1 juni

Onsdagen den 1:a juni åker vi iväg till Kärrtorps IP för en härlig friidrottsdag ledd av Ulf Häggberg. Barnen ska ta med tomma lådor med lock till skolan (vi får mat från köket, köttbullar och makaroner). Tag även med vattenflaska. Vi är tillbaka lagom till mellis!

GOTD

Veckans ledtråd: Fladdrande förvandlingskonstnär

Nästa vecka

Måndag: 8.00 – 1315. Vi går till Trollskogen och leker fler gammeldags lekar. (Ta med vatten om frukt).

Tisdag:   8.00 – 13.45   Idrott, ta med kläder efter väder och handduk.

Onsdag: 8.00 – 12.55 Öppet hus kl. 8.00-8.45 Sista läxan för terminen. Eleverna får med sig frågor hem att ställa till någon vuxen om Yrken. De tar sedan med sig den till skolan onsdag den 25 maj.

Torsdag: 8.00 – 13.45 Idrott, ta med kläder efter väder och handduk. ÅRSTAFESTIVALEN kl. 16-19.

Fredag:   8.00 – 11.30 GOTD

Trevlig helg!

Önskar

My och Jocke

Några bilder från veckan:

Nu har våra larver vuxit och eleverna har studerat dem med förstoringsglas.

På bilden har eleverna gjort fjärilar.

Vi samlar allt som vi arbetar med om fjärilar i fjärilsboken.