V 11

Hej!

I veckan har vi arbetat med begreppen axel, nav och rotera i tekniken. Vi började bygga våra bilar.

I matten tränar vi på problemlösning och multiplikationstabellerna 3 och 4.

I svenskan övar vi bland annat läsförståelse.

I NO:n har vi arbetat med stjärnbilder och månens faser.

I SO:n började vi ett arbete med att förstå hur en demokratisk process kan gå till genom att fundera på vad en tom lokal ska komma till för nytta.

Vi såg också en föreställning som handlar om utanförskap. Det var en del balett och klassisk musik i den, kanske inte jättepoppis hos majoriteten.

På halvklassen var barnen och tränade på programmering.

INFORMATION

Ayse har varit sjuk i veckan och vi har haft vikarier. Igår, idag och början av nästa vecka heter vikarien Jasmine.

Inga leksaker, stressföremål, fidget toys får tas med till skolan. Barnen får inte ha med det varken på lektonerna eller på rasterna. Är ditt barn i behov av det under skoltid tillhandahåller skolan med material och det är vi vuxna i klassen som avgör vem och när det ska användas.

Endast tillåtet att ha med sig småsaker som stressaker/fidget toys på leksaksdagar.

Nu har Nina lagt ut anmälan till sommarlovsfritids på skolplattformen. Anmälan är öppen fr.o.m. imorgon fredag 19 mars t.o.m. måndag 12 april.

Tiderna för hösten är klara och ser ut som följer:

Måndag 16 augusti börjar eleverna i skolan igen efter sommarlovet. Den 22 december är det julavslutning. Skolan börjar vt 22 den 11 januari.

MÅNDAG:

Vi går igenom läxan om kakan, ta med den senast idag.

ONSDAG:

Idrott, ta med ombyte och handduk.

TORSDAG:

Läsläxa för blå grupp. Kap 22

Ta med L.Z.P.P.

FREDAG:

Idrott, ta med ombyte och handduk.

Läsläxa för grön grupp. Kap 22

Trevlig helg!