Hej!

Denna vecka har Frank och Franke skrivit första delen:

Klassen har jobbat med återvinning och att det är viktigt att sortera.Vi har undersökt hur mycket beiga saker och rektangulära saker vi har i klassrummet och gjort ett stapeldiagram. De har fått yrken och de fick lön och betala skatt.

(Vi har läst ut Loranga Loranga av Barbro Lindgren och kommer fortsätta med Lilla Sparveln.)

Information från Patrik, idrottslärare.

Nästa vecka v.19 kommer vi att börja vara ute på idrotten. Barnen behöver ha med sig ombyteskläder för att kunna idrotta ute alltså. Tänk på att det kan vara kallt så jag rekommenderar att man har en långarmad tröja med sig som man kan ta av sig om det blir varmt. Vi på idrotten anser att efter idrotten så duschar vi även när vi har idrott ute, vi räknar därför med att ert barn ska duscha om ni skickar med en handduk.

Att packa till idrotten:

Ombyteskläder (gärna långbent och långarm)

Skor att springa i (rekommenderar ej tofflor, klackskor när vi ska springa i skogen)

Handduk

Under 5 veckor kommer det vara studenter från GIH hos mig på praktik. De kommer hålla lektioner för barnen och lära sig mer om läraryrket av mig och era barn. Alltid kul att höra hur duktiga barnen är med att komma med tips på hur studenterna ska bli bättre lärare.

Med vänlig hälsning Patrik

Nästa vecka blir kort. Läsläxan är således till veckan därpå. Barnen som läser Amy Aron och anden ska därför läsa hela kapitlet. De som läser Myrans hemlighet läser 4 kapitel.

Viktigt att ta med sin läxbok till skolan när det är läxdag. Hjälp ditt barn att packa ner den.

ONSDAG:

Idrott, ta med ombyte för idrott ute och handduk.

TORSDAG:

Ledigt.