Nya läsläxan

Läsläxan

Denna vecka tar Diamantjakten slut och det är viktigt att fortsätta upprätthålla lästräningen fram till sommarlovet. Därför kommer eleverna få en ny läsläxa. Några kommer läsa boken ”Hemliga Myran”, andra ”Amy, Aron och Anden”.

De elever som ska läsa ”Hemliga Myran” kommer läsa två kapitel varje vecka.

De elever som läser ”Amy, Aron och Anden” kommer att läsa ett kapitel i veckan men behöver bara läsa de fyra första sidorna i kapitlet varje vecka. Gärna mer men inte mindre.

Jag vill att ert barn läser kapitlet tyst en gång och sedan högt för någon vuxen minst två gånger.

Efter att de läst kapitlet högt ska de återberätta kapitlet i kronologisk ordning, alltså göra en sammanfattning där början, mitten och slutet finns med. Ställ även frågor för att se om ert barn har förstått vad texten handlar om (t. ex. Var utspelar sig berättelsen? Vilka handlar det om? Vad hittade de? Var var de då? Osv.)

Läxan varar fram till vecka 22. Vi arbetar med det lästa kapitlet i skolan.

Boken om Diamantjakten ska nu lämnas tillbaka till skolan. Bra om alla har med sig den till skolan på sin respektive läxdag.

Hör av er om ni undrar något.

/Elin