V 13

Hej,

Hela veckan har klassen kämpat och jobbat på inför det kommande lovet. Denna vecka är det César och Emeli som skrivit veckobrevet:

I veckan har vi jobbat med positionssystemet och hittat på eget talsystem. Vi har också jobbat med författaren Barbro Lindgren och klistrat in en halv bild på henne och målat andra halvan. Vi har haft Nutidsfrågor som vi har varje vecka. Vi har också skrivit en reklamannons till Mars. I matematiken så har vi jobbat med historiska talsystem, till exempel romerska siffror. I makerspace så har vi jobbat med sortering.Vi har övat på att argumentera och sluten omröstning till exempel röstat om lokal. I svenskan har vi jobbat med alfabetisk ordning. Och idag ska vi jobba med egen planet i Engelskan.

INFORMATION

Ayse har fått en tillsvidareanställning på annat håll och slutar inom kort. Eftersom hon fortfarande är sjuk tror jag inte hon hinner tillbaka innan hon slutar. Nina jobbar på en lösning som hon räknar med att ha klar efter lovet. Jag har inte hunnit meddela barnen om detta än men prata gärna hemma om det.

Vårens utvecklingssamtal kommer ske vecka 17, den 27 och 29 april. Samtalen kommer vara i 20 minuter och vi kommer gå igenom de gamla målen samt blicka framåt. Efter lovet kommer jag i ett separat inlägg att publicera tiderna ni fått tilldelade. Passar inte din tid önskar jag att ni byter sinsemellan i första hand samt meddelar mig. Samtalen sker digitalt, återkommer om genom vilken kanal. Mer info kommer.

Alla frågor inför samtalen som rör fritids får du mejla till studierektor Nina Park som ser till att någon från fritids återkopplar.

Omdömena i svenska, matte, no, so är publicerade och de kan du se på skolplattformen.

Ingen läsläxa över lovet men läs, läs, läs gärna med och för ditt barn. Låt det exempelvis högläsa en sida, ett ord eller varannan mening i boken ni högläser på kvällen. Generellt sett ser jag en fantastisk utveckling i gruppens läs- och skrivförmåga. En stor del är för att de blir lästa mycket för och får läsa själva.

Efter påsk:

ONSDAG:

Idrott, ta med ombyte och handduk.

TORSDAG:

Ta med L.Z.P.P.

FREDAG:

Idrott, ta med ombyte och handduk.

Trevligt lov och glad påsk!

Elin och Patricia