V 15

Hej!

Veckan efter ett lov brukar ha lite myror i benen men klassen fungerar så fint efter lov. De vet vad som gäller och faller snabbt in i rutinerna vilket alla verkar tycka är tryggt och skönt. Denna vecka är det Leon och Hannes som har skrivit första delen:

Vi har jobbat med Barbro Lindgren och skrivit en faktatext om henne. Vi har också pratat om rasism. Vi gjorde ett eget samhälle, man fick 100 byggpoäng service kostade 15 Hus kostade 5 Affär kostade 10 också fick man välja vilka saker man skulle köpa.

INFORMATION

På initiativ från idrottslärarna är den årliga hälsomånaden snart här vilket innebär att eleverna uppmuntras att röra på sig lite extra utöver det vanliga. Den pågår mellan 19 april—20 maj. En aktivitet ska vara 30 minuter sammanhängande rörelse som cykling, promenad, lek, just dance o.s.v. De kommer få hem ett papper de kan fylla i. Har en samlat ihop 12 aktiviteter är man med i en utlottning och kan vinna fina priser den 20 maj.

Lappen ska lämnas in till mig senast 19 maj för att kunna ta del av lottningen.

Information om utvecklingssamtalen ligger ute i separat inlägg. Ta del av den.

Vissa ändringar och tillägg:

Den digitala kanal jag skrev att vi skulle mötas i får skolan inte använda. Alla samtal kommer därför ske per telefon. Jag har endast möjlighet att ringa en person. Spelar det ingen roll vem jag ringer gör du inget. Vill du jag ringer just dig – hör av dig till mig senast dagen innan.

Information om alla ämnen ser du i omdömena. Om eleven når godtagbar nivå har eleven visat kunskaper om de mål som ska uppnås och som du hittar i de pedagogiska planeringarna som är publicerade på skolplattformen.

På samtalen kommer vi fokusera på ämnena matematik och svenska.

Vi har avslutat tema rymden och kommer börja med fasta och ämnen och vätskor nästa vecka. MEN vi får se om jag är här då, jag är nämligen väldigt intresserad av att köpa en resa till Mars…

19/4 HÄLSOMÅNADEN BÖRJAR (v 16)

20/4 Stormöte. Skolan slutar kl. 12.45. Fritids stänger 15.15. Anmälan för Jourfritids senast 16/4.

6/5 APT. Fritids stänger kl 15.45

11/5 Fritidshemmets dag

13—14/5 Kristi himmelsfärd (lov)

20/5 Årstafestivalen

3/6 Friidrottsdag (v 22)

11/6 Skolavslutning

ONSDAG:

Idrott, ta med ombyte och handduk.

TORSDAG:

Ta med L.Z.P.P.

Läsläxa blå grupp, kap. 24

FREDAG:

Idrott, ta med ombyte och handduk.

Läsläxa, grön grupp, kap 24

Trevlig helg!