V 17

Hej alla föräldrar!

I veckan har vi i 2B jobbat med:

Skatt och lön: Alla fick olika kort med yrken på!

Fasta ämnen som: järn, is, trä och sten!

Addera och subtrahera: jobbade  vi med i matte boken!

Och på Engelskan jobbade vi med: wild animals !

Vi har jobbat med: problemlösning nere på mattan ( alltså matte stationer)!

MVH Delia och Otis!

INFORMATION

Hör gärna av er till Ida på fritids och boka in ett samtal den 4 maj. Skicka ett mejl till: amyida.sund@gmail.com

Nu har de flesta haft sina utvecklingssamtal. Tack för det och för visat överseende med både lite teknikstrul och för några försenade samtalstider.

Som jag nämnt flera gånger tidigare är det bara att höra av dig till mig om du undrar över något. Ett utvecklingssamtal kan omöjligt rymma allt utan syftar främst på att lyfta vad eleven visar för kunskaper och hur vi blickar framåt (kommande mål).

Skulle ditt barn inte se ut att nå godtagbara kunskaper hör jag givetvis av mig. Beter sig ditt barn på ett sätt som går utanför ramarna eller på ett nytt sätt i jämförelse med sig själv vid upprepade tillfällen hör jag också av mig. Annars pratar vi om kunskapsutvecklingen och det sociala jag ser på lektionerna under utvecklingssamtalet.

Övriga frågor och funderingar får vi ta vid annat tillfälle. Har du sådana funderingar kontaktar du mig om jag inte redan kontaktat dig.

Första delen av veckobrevet bör ses som några ledtrådar till att kunna prata mer med ditt barn hemma, ställa frågor och vara nyfiken. Undrar du över något särskilt vi gjort är det bara att höra av dig.

Kom ihåg teknikläxan. Den kan lämnas in löpande fram till den 20 maj.

På halvklass har barnen bland annat jobbat med ”gnissel i klassen” och på fritids har de delvis dansat i idrottssalen.

Ny läsläxa gäller. Se separat blogginlägg.

Vill gärna att du pratar med ditt barn om vikten att vara ute hela rasterna. Många barn vill ofta vara inne på rasterna och gör allt för att hitta anledningar till att smita in under rasterna flera gånger. På rasterna är vi ute och det är inget att diskutera.

Påminner om att hälsomånaden pågår och hoppas barnen rör på sig lite extra.

ONSDAG:

Idrott, ta med ombyte och handduk.

TORSDAG:

Ta med L.Z.P.P.

Läsläxa blå grupp. Ta med boken.

FREDAG:

Idrott, ta med ombyte och handduk.

Läsläxa, grön grupp. Ta med boken.

Trevlig valborg!

Elin, Patricia, Ida och Olivia