Hembrev

Hej. Vi börjar med info från Patrik:

Friidrottsdag åk 2: onsdag 1/6

Onsdagen den 1:a juni åker vi iväg till Kärrtorps IP för en härlig friidrottsdag ledd av Ulf Häggberg. Barnen ska ta med tomma lådor med lock till skolan (vi får mat från köket, köttbullar och makaroner). Tag även med vattenflaska. Vi är tillbaka lagom till mellis! På onsdag denna vecka är det dags att börja samla in lapparna för hälsomånaden, senaste inlämning är torsdag.

-Jag och Sandra filosoferar kring vilken typ av “föräldraträff” vi ska ha och vi vill inte bara bocka av det. Det finns ju lite olika vägar att gå. Ett klassiskt föräldramöte där vi talar om nästa år blir ju lite omöjligt om jag inte ens är med då. De är lämnade till sitt öde. Ni har ju en Facebook-grupp där den oron och tryggheten kan få utrymme. Jag känner mig trygg med att det kommer bli bra. Jag är stolt över att jag lyckats vara en del av deras positiva utveckling, men jag är inte utvecklingen. Den finns kvar.

-Klassiskt föräldramöte förresten. Min äldsta dotter Jolin tar studenten i år. Jag har en Frans som faktiskt också går i tvåan (och även en Eddie på gymnasiet). Det är troligt att en del av er aldrig ens varit på ett föräldramöte någonsin ( pga. pandemin), så vi får nog söka en bra meningsfullhet och ett bra syfte här. Mig och Sandra kommer ni ju att träffa hur vi än väljer att göra vid det här tillfället.

Vill ni ha en plattform för att stärka föräldragruppen inför fortsättningen utan barn? Då är vi i klassrummet och riktar in oss på klassens förutsättningar att bibehålla den positiva utvecklingen. Vill ni mingla, mysa och äta kakor (vem bakar) i klassrummet som föräldragrupp utan barn, men i all enkelhet?  Ska barnen istället vara med och så har vi en inte för överplanerad picknick?

Den här gången vill jag verkligen att ni mailar mig och berättar vad ni tycker. Jag gillar att ge öppna frågor, men jag gillar också åsikter. Sandra och jag kan ta på oss att mycket noggrant analysera responsen, för att sedan ta ett sunt beslut som är meningsfullt och har ett bra syfte.

Till er som av olika anledningar inte haft utvecklingssamtal enligt det tidigare schemat.

Ni kan gärna få förhandla med mig om raster samt eftermiddagar vid skolslut. Det är inte säkert att Sandra kan närvara. Ge mig era begränsningar och förutsättningar, så ska jag göra mitt bästa för att lösa det.

Mvh Jakob