Humlornas veckobrev vecka 21

Kort vecka denna men vi har hunnit med mycket.
Vi har en hel del information i våra fjärilsböcker nu och under nästa vecka torde våra puppor börja förvandlas till fjärilar. Vi har förberett en sockerlösning och flyttat över våra puppor in i fjärilsburar.

Tema: Vårt samhälle
Under veckan har vi arbetat med det sista kortare temat för terminen som handlar om vårt samhälle. Materialet vi använder kommer från ung företagsamhet. Barnen har fått samtala kring vad ett samhälle är och vad som kan vara viktigt och nödvändigt att ha i ett samhälle för att fungera på ett bra sätt. Vi har även bl.a. gjort jämförelser med ett samhälle de har i sin bok och det de lever i. Barnen har fått hem en skrivuppgift ur ett häfte om närområdet, fyll i s.8-9 gärna tillsammans till torsdag nästa vecka.

Friidrottsdag åk 2: onsdag 1/6
Onsdagen den 1:a juni åker vi iväg till Kärrtorps IP för en härlig friidrottsdag ledd av Ulf Häggberg. Barnen ska ta med tomma lådor med lock till skolan (vi får mat från köket, köttbullar och makaroner). Tag även med vattenflaska. Vi är tillbaka lagom till mellis!

Utflykt med egen matsäck hemifrån 9/6
Dagen innan skolavslutningen den 9/6 önskar vi att barnen har med sig egen matsäck hemifrån. Vi vill avsluta terminen med sång, lek och picknick i det gröna och om vi lyckas tidsmässigt så blir höjdpunkten denna dag att vi släpper ut våra fjärilar i det gröna 🦋.

🌻🌞Skolavslutning 10/6🌞🌻 (se tidigare blogginlägg)

Ett axplock av aktiviteter under veckan:

• Haft matematik; sträcka och öppen polygon samt rektangel och rätblock, kvadrat och kub, cirkel och klot.
• Haft engelska, övat på vad olika instrument heter på engelska.
• SO; arbetat med tema samhälle .
• Blandade skrivuppgifter t.ex läsförståelse, ämnesrelaterade texter, tysta lässtunder.
• NO; fortsatt dokumentation och information i fjärilsboken.
• Haft musik då vi sjöng klassiska sommarsånger samt fjärilssånger.
• Haft högläsning, fortsatt läsa och samtala om olika känslor.
• Haft walking.

Kom ihåg vecka 22:

Måndag 8.00-13.25

Tisdag 8.00-13.45

Onsdag 8.00-13.30 Friidrottsdag, kom ihåg tom matlåda med kock och bestick samt vattenflaska!

Torsdag 8.00-13.55 Idrott ute, inlämning av SO läxa i häftet om närområdet, s. 8-9.

Fredag 8.00-12.55 Idrott ute

Viktiga datum