Humlornas veckobrev vecka 22

Fjärilsutsläpp
Vilken underbar utelektion vi hade idag med fjärilsutsläpp och sång i det gröna. Vi började med att sjunga tre inövade fjärilssånger och öppnade sedan burarna. Det tog en stund innan fjärilarna ville ut, barnen försökte locka ut dem med maskrosor samt apelsinklyftor. Då alla fjärilar flugit iväg sjöng ännu en grupp av barnen lite sommarsånger innan vi promenerade tillbaka till skolan. Vi fick en hel del fina bilder (se nedan).

Vårt samhälle
Vi har fortsatt SO temat om vårt samhälle då barnen fått i uppgift att välja ut en för dem viktig byggnad i en tom lokal som fanns utsatt på bild i elevhäftet. Detta gjordes först enskilt, sedan i mindre grupper, genom öppen omröstning och till slut skulle vi rösta fram det vinnande förslaget i en sluten omröstning med röstsedlar.
En annan lektion handlade sedan om att i mindre grupper välja ut viktiga byggnader att ha i varje grupps eget samhälle, till detta hade varje grupp 100 byggpoäng att använda för att byta ut mot olika byggnader som kostade ett visst antal byggpoäng var (se gärna bilder nedan).
Vi hade även en lite överraskande händelse igår då vi gick igenom SO läxan om närområdet. Precis då vi pratade om polis, brandkår mm började plötsligt skolans brandlarm att tjuta. Brandlarmet som löstes ut berodde på ett fel i en dosa som styr larmet på skolan. Det blev såtillvida en oplanerad utrymningsövning men det gick mycket bra för klassen att ta sig ut och samlas på stora skolgården.

Stjärntimme samt utflykt
I veckan har barnen klarat av så många moment med gott resultat så det har regnat stjärnor i stjärnsystemet för bl.a god arbetsro och hela systemet är totalt ifyllt. Bland annat idrottsdagen med de olika idrottsgrenarna som barnen fick öva på samt resorna till och från Kärrtorp fungerade toppen! Barnen har fått välja och rösta fram vad de önskar göra på sin stjärntimme som vi tänkte ha första lektionen på torsdag nästa vecka. Det vinnande förslaget blev Gosedjursbio med maskerad. Detta betyder alltså att barnen förutom egen matsäck även får ha med sig gosedjur samt maskeradklädsel till torsdagen. Då börjar vi med stjärntimmen och går sedan iväg på utflykt i närområdet.

Höstterminen
Vi kommer att flytta upp en våning till Norrgården då vi blir treor efter sommarlovet, ingången är då från stora skolgården. Jag, Berit och en ny resursperson kommer att fortsätta med klassen nästa år, vilket vi ser framemot. Vår nya resursperson kommer vi att presentera nästa vecka.
Mikaella, Viktor samt Isac från fritids samt läraren Jakob kommer att sluta och börja nya jobb eller studera till hösten.

Nu stundar sommarlovet snart men vi har alltså följande kom ihåg kvar;

Måndag: Nationaldag, skolan stängd.

Tisdag: 8.00-13.45 Ta med två större hållbara påsar då vi kommer att tömma våra lådor i klassrummet samt kläderna i hallen.

Onsdag: 8.00-13.30

Torsdag: 8.00-13.55 Utflykt samt stjärntimme; ta med egen matsäck, vattenflaska, bestick, gosedjur samt maskeradklädsel.

Fredag: 8.15-9.45 🌞Skolavslutning🌞: Ni är varmt välkomna kl. 8.15 till klassrummet. Vi går sedan tillsammans till skolgården där avslutningen fortsätter fram till kl. 9.45. Därefter är det fritids för de barn som blir kvar.

Ett axplock av aktiviteter under veckan:
• Haft matematik; deciliter, liter, meter, centimeter, kilometer och meter.
• Haft engelska, program och uppgift om; Birthday. Sett program och fått översättning av ”The very hungry catepillar” saga av elever med mer avancerad engelska.
• SO; arbetat med tema samhälle .
• Blandade skrivuppgifter t.ex läsförståelse, ämnesrelaterade texter, tysta lässtunder.
• NO; fortsatt dokumentation och information i fjärilsboken samt fjärilsutsläpp.
• Haft musik då vi sjöng klassiska sommarsånger samt fjärilssånger.
• Haft högläsning, avslutat boken om olika känslor.
• Haft idrott samt friidrottsdag.

Trevlig helg; Julia, Berit och Mikaella

Fjärilsutsläpp:

Tema Vårt samhälle; egna gruppsamhällen:

Vad ska vi göra med den tomma lokalen omröstning: