Hej hej!

Vi har haft en bra vecka tillsammans. Tyvärr är många hemma sjuka eller hemma pga. av att någon i familjen har symptom. Krya på er alla där hemma!

Vi har upptäckt att vissa barn har med sig leksaker till skolan som stör koncentrationen i klassrummet och som även används på raster, vilket har lett till konflikter mellan barnen. Enda gången vi tar med oss leksaker är om det är bestämt på fritids eller om vi skulle informera om det. Till leksaker hör även nyckelringar med gosedjur på, olika stressbollar, Pop-Its osv. Vi har pratat med barnen i skolan, gör gärna det där hemma också.

Lite om vad vi arbetat med denna vecka:

Svenska: vi har varit på biblioteket, arbetat med att böja verb från dåtid till nutid och övat på läsläxan. Vi har även övat på att skriva dialoger och använda talstreck. Därefter spelade vi upp dialogerna för varandra.

Matematik: vi har bland annat tränat på multiplikation, problemlösning och uppställning. På en av matematiklektionerna tog med oss böckerna och arbetade i skogen.

NO: vi har gjort reklambroschyrer för resor till olika planeter och pratat om vad syftet med en reklambroschyr är. Vi har också läst myten om Orion och arbetat med människan i rymden.

SO: i SO:n har vi arbetat med vårt samhälle där eleverna fick i uppgift att bestämma vad som ska byggas i en tom lokal i ett samhälle. Därefter skrev dem argument för varför det var just deras förslag som skulle byggas där. Nästa lektion kommer vi att presentera förslagen för varandra.

Engelska: vi har arbetat vidare med boken The Gruffalo.

Vi har lyssnat på en inläsning av boken och diskuterat framsidan och innehållet. Vi har övat på att samtala och skriva, utifrån frågorna:

”What do you think the gruffalo is afraid of?”

”What are you afraid of?”

I måndags när vi rockade sockorna:

V.11

Måndag: 8.00-13.00 SIMSKOLA, ta med badkläder och handduk

Tisdag: 8.00-13.45

Onsdag: 8.00-13.00 Idrott (inne)ta med idrottskläder och handduk.

Torsdag: 8.00-13.55 läsläxa kap.23 redovisas. Ingen ny läxa delas ut över påsklovet.

Fredag: LEDIGT, LÅNGFREDAG

Viktiga datum

2/4-9/4 påsklov

15/4 APT. Skolan och fritids stänger kl. 15.45. Inget jourfritids.

20/4 Skolutvecklingsmöte och stormöte. Skolan slutar 12.45. Fritids stänger 15.15. Därefter är det jourfritids. Hämta gärna en stund innan 15.15.

6/5 APT. Skolan och fritids stänger kl. 15.45. Inget jourfritids.

13/5 Röd dag. Kristi himmelsfärds dag. 14/5 Klämdag = Lovdag.

11/6 Skolavslutning.

Ha en fin helg!