Hej på er!

Viktig information

Utvecklingssamtal 20/4 och 22/4

Nästa vecka sätter utvecklingssamtalen igång. Vi kommer att köra dessa via Teams och har skickat ut en inbjudan för samtalen. En för fritids och en för skola. Ni kan bortse från mailet vi skickade ut i onsdags som var en zoomlänk.

Anmälan för fritids under klämdagen 14/5

Se till att anmäla om ert barn ska vara på fritids 14/5 innan 30/4 då anmälan stänger.

Den här veckan har vi:

Arbetat med problemlösning, talföljder och multiplikation i matematiken. Vi har även övat på uppställning i både addition och subtraktion.

I svenskan har vi börjat läsa en ny högläsningsbok ”Systrarna av Silverdalen” som barnen var med och röstade fram. Vi har ritat inre bilder till en del av boken och skrivit ned ord som vi tyckte gjorde berättelsen bra.

Vi har även läst andra elevers texter och arbetat med att hitta kvalitéer i de olika texterna. I texterna markerade eleverna också ut början problem och slut. Nästa gång ska vi även skriva feedback till texterna. Vi pratade om vikten av att feedbacken är positiv och konstruktiv.

Vi har även arbetat med ordningstal upp till 10. Första, andra, tredje osv. och övat stavning genom veckans ord.

På NO:n övade vi på muntliga presentationer av våra rymdenböcker som vi tänkt att barnen ska redovisa för en av förskoleklasserna (utomhus och med avstånd).

Anton och Albert har arbetat med en grej of the day på rasterna som de höll i för klassen. Grejen var Narvalen.Så bra jobbat, Anton och Albert 👏!

På SO:n har vi övat på att argumentera och fortsatt med att rösta fram ett förslag till den tomma lokalen i samhället. Vi skulle försöka komma fram till både för och nackdelar med de tre förslagen som röstades fram. När vi kom till förslaget som var förskola sa barnen att en nackdel är att det är många barn på samma ställe, vilket gör att smittorisken ökar. Tror vi att vi hade sagt det som en nackdel om vi inte varit med om denna pandemi? Det trodde ingen 😅.

På SO:n har vi även haft klassråd. Vi har också pratat om toalettvett och hur viktigt det är att ALLA tar ansvar för att hålla det fräscht på toaletten.

På engelskan har vi läst The Gruffalo och några elever har spelat upp korta delar ur boken som en teater. Vi kommer att fortsätta med detta nästa lektion då alla barn kommer öva på repliker från boken i grupper.

V.16

Måndag: 8.00-13.00 SIMSKOLA, ta med badkläder och handduk

Tisdag: 8.00-13.45 Utvecklingssamtal, Felix som arbetar på nedervåningen tar hand om skoldagen.

Onsdag: 8.00-13.00

Torsdag: 8.00-13.55 Utvecklingssamtal vikarie Felix som arbetar på nedervåningen tar hand om skoldagen.

Läsläxa kap.24 redovisas, Kap.25 delas ut.

Fredag: 8.00-12.55

Viktiga datum

20/4 Skolutvecklingsmöte och stormöte. Skolan slutar 12.45. Fritids stänger 15.15. Därefter är det jourfritids. Hämta gärna en stund innan 15.15.

6/5 APT. Skolan och fritids stänger kl. 15.45. Inget jourfritids.

13/5 Röd dag. Kristi himmelsfärds dag. 14/5 Klämdag = Lovdag.

11/6 Skolavslutning.

Ha en fin helg!