Veckobrev v. 16

Hejsan! ☺️

Tack för alla utvecklingssamtal denna vecka. Bra jobbat alla barn och föräldrar! Hoppas ni tyckte att formen fungerade hyfsat. Ni får gärna maila mig om hur ni tyckte att samtalen fungerade, både vad ni tyckte fungerade bra och vad ni skulle önska inför nästa samtal.

Hälsomånad

Nu är skolans årliga hälsomånad igång och vi kommer utöver den individuella utlottningen kommer vi att vara med och föra statistik över hur många aktiviteter klassen gjort totalt per vecka och vara med i en tävling klasserna emellan. Ni får gärna påminna barnen om att räkna antalet aktiviteter de gjort under veckan så skriver vi en sammanställning varje måndag. Jag påminde om det idag!

Antalet aktiviteter/klass kan ni följa om ni går in på denna länk: https://klass.arstaskolan.se/halsomanad/

Peppa gärna era barn hemma att röra på sig så mycket som möjligt!

Anmälan för fritids under klämdagen 14/5

Se till att anmäla om ert barn ska vara på fritids 14/5 innan 30/4 då anmälan stänger.

Den här veckan har vi:

Haft stationsarbete i matematiken och övat bland annat multiplikation och uppställning i addition och subtraktion.

Vi har utvärderat vad vi lärt oss i arbetet med multiplikation och problemlösning samt arbetat med talen 0-1000 Och att skriva talen i utvecklad form. Dvs. 487=400+80+7

I svenskan har vi bland annat haft högläsning och övat på att sammanfatta kapitlet muntligt och skriftligt. Vi har tränat stavning genom veckans ord och varit på skolbiblioteket. På biblioteket fick barnen vara med och rösta fram bästa boken i stan och fundera över vilken som är den bästa boken de läst under året. För att komma ihåg vad vi läst och vad vi tyckte om boken har vi skrivit i våra läsdagböcker.

På SO:n har vi börjat planera ett samhälle i grupper. Barnen fick planera vad de ville bygga på olika tomter i sitt samhälle och räkna ut vad de hade råd att köpa med sina 100 byggpoäng. Detta arbete fortsätter nästa vecka. Vi avslutade fredagen med att kolla på lilla aktuellt skola.

Under utvecklingssamtalen har Felix haft lektionerna och barnen har arbetat på fint. Då har barnen bland annat arbetat arbetat med sitt rymdenhäfte med bandade uppgifter om rymden, som repetition av det vi arbetat med, matematik och svenska.

Ny läsläxa efter kapitel. 25 i Diamantjakten (mer info kommer nästa vecka)

Eftersom Diamantjakten snart är slut tycker vi det är viktigt att fortsätta upprätthålla lästräningen fram till sommarlovet. Därför kommer barnen att få en annan bok med sig hem på torsdag 29/4, samt lämna in sina läseböcker och läxböcker till mig. Jag kommer lägga ut mer info kring den nya läsläxan i nästa vecka.

V.17

Måndag: 8.00-13.00 SIMSKOLA, ta med badkläder och handduk

Tisdag: 8.00-13.45

Onsdag: 8.00-13.00 IDROTT, ta med idrottskläder och handduk

Torsdag: 8.00-13.55

Läsläxa kap.25 redovisas, ny läxa delas ut

Fredag: 8.00-12.55

Viktiga datum

6/5 APT. Skolan och fritids stänger kl. 15.45. Inget jourfritids.

13/5 Röd dag. Kristi himmelsfärds dag. 14/5 Klämdag = Lovdag.

11/6 Skolavslutning.

Ha en fin helg allihop!