Hej hej!

Nu börjar det dra ihop sig och det är inte många veckor kvar på denna termin. På måndag har vi också vår sista simlektion på simskolan.

Idrott utomhus med start nästa vecka

Nästa vecka börjar klasserna med ute idrott! Då är det dags att packa med de kläder och skor som passar vädret. Ta även med vattenflaskan!

/Idrottslärare Leyli

Den här veckan har vi bland annat arbetat med detta:

SO: Yrken inom den offentliga och privata sektorn och pratat om skatt.

NO: Vi har börjat arbeta med NTA som handlar om fasta ämnen och vätskor. Vi arbetade med fasta ämnen och vilka egenskaper fasta ämnen kan ha. Vi sorterade 20 fasta föremål utefter olika egenskaper.

Svenska: Vi har arbetat med läsförståelse och läsning i smågrupper utifrån barnens nya läsläxa. Vi har läst sagan om Rödluvan och arbetat med att sammanfatta sagan i par både muntligt och skriftligt.

Matematik: Vi har arbetat med huvudräkning i addition och subtraktion med tiotalsövergångar. Vi har även arbetat med problemlösning i flera steg och att kommunicera sin uträkning.

Engelska: Vi övade på att läsa engelska repliker utifrån ett manus till boken the Gruffalo. Vi övade på att uttala orden i kör och gjorde masker inför att vi ska spela upp boken som en teater.

Vi har även varit på biblioteket och fira 500 dagar i skolan efter önskemål från barnen. Det blev pyjamas, filmmys och uppträdanden.

V. 19

Måndag: 8.00-13.00 SIMSKOLA (sista tillfället), ta med badkläder och handduk

Tisdag: 8.00-13.45

Onsdag: 8.00-13.00 IDROTT, ta med utomhuskläder och handduk

Torsdag: LEDIGT

Fredag: LEDIGT

Läsläxa redovisas måndag 17/5

Detta ska läsas till torsdag 13/5 trots röd dag, (läxan följs upp på måndagen 17/5 och tas med till skolan då).

Amy, Aron och Anden: s.13-19

Mette Borg: kapitel 2

Bästisar ibland: kapitel 2

Hemliga myran: kapitel 2

Hoppas ni får en fin helg!

Hälsningar,

Malin och Tobbe ☺️