Svenskläxa vecka 15 åk 4

Hej!

Idag har vi dragit igång ett nytt arbetsområde i svenskan i åk 4. Vi kommer att fördjupa oss i bilderböcker och den här första tiden handlar det om att läsa och prata om mängder av böcker. Vi har laddat upp med böcker i klassrummen och eleverna har fått i läxa att under veckan ta med en bilderbok hemifrån eller från biblioteket. Det kan vara mer eller mindre text i den, men bilder behövs på varje uppslag. Om ni har någon bok som varit en favoritbilderbok så blir det såklart extra roligt! Vi har full förståelse för om ni inte har denna typ av barnböcker hemma längre. De kanske fått nytt liv hos småkusinerna eller ligger nerpackade i en låda i källaren. I så fall går det som sagt bra att låna en bok på biblioteket och alla elever i fyran har bibliotekstid den här veckan och kommer att kunna låna från skolbiblioteket. Om ni har en bok hemma som ert barn vill ta med till skolan, se till att ni skrivit namn i den. Passa gärna på att prata läsminnen med era barn under veckan.

Therese och Åsa

En trave bilderböcker