Veckobrev – vecka 15

Veckobrev åk 4 vecka 15

Hej alla elever och föräldrar!

Äntligen hoppas vi att vårvärmen kommer igång och att det blir skönare att vara ute. På skolgården börjar våra fantastiska körsbärsträd precis slå ut. Ta gärna en tur förbi i helgen eller nästa vecka och beundra dem.

Hälsomånad

På måndag drar vår årliga satsning på en hälsomånad igång. Förutom att vi tänker lite extra på rörelseaktiviteter här i skolan har eleverna fått med sig ett papper hem med en hälsoutmaning. Under en månads tid skriver de upp varje gång de gör en rörelseaktivitet som är minst 30 minuter lång. Den 19 maj lämnar eleverna in sina lappar till mentor och om de har gjort minst 12 aktiviteter deltar de i en utlottning av fina priser.

Halv konferensdag

På tisdag 20 april är det dags för halv konferensdag för all personal på skolan. Eleverna slutar efter lunchrasten,  kl.13.00. Som vanligt finns det jourfritids för dem som anmält sig.

Information svenska

Vi har nu dragit igång vårt bilderboksprojekt och under veckan har vi läst, analyserat och diskuterat mängder av bilderböcker. Många elever har tagit med sina favoriter från barndomen och det har varit mysig läsning. I nästa steg är det eleverna som ska bli författare! Under de närmsta veckorna kommer eleverna att författa och illustrera en helt egen bilderbok. Arbetet kommer att ske med papper och penna och i slutändan fotas och sättas ihop till färdiga, digitala böcker. Det är ett spännande arbete som tar sin början!

Vi önskar er en fin helg med vårsol!

Enhet 4

De första blommande körsbärsblommorna utanför Sörgården