Veckobrev – vecka 5

Skidutflykt torsdag 4 februari

Torsdag 4 februari åker hela åk 4 iväg på ett projekt som heter ”Alla på snö”. Denna dag får alla elever testa på att åka längdskidor ute på Gärdet. Alla får låna utrustning på plats. Eleverna kommer att vara indelade i grupper och det finns instruktörer från Svenska Skidförbundet. Vi kommer att vara ute hela förmiddagen. Vi samlas i skolan 8.15 och åker 8.30 med inhyrda bussar. Tillbaka till skolan ca 13.00. Då slutar skoldagen. Ikaros öppnar 13.00 för de som är inskrivna.

Att ha med:

• Matsäck hemifrån, det man vill ha att äta och dricka till lunch. Från skolan tar vi med en dricka och ostklämma. Vi äter utomhus på Gärdet. Varm choklad får man ha med sig om man vill samt något att fika, en portion per elev. Vi lämnar läsk hemma.
  • Sittunderlag
  • Varma kläder (täckbyxor, mössa och tjocka vantar)
  • Extra strumpor

Vi hoppas på en toppendag i snön! / Enhet 4

Ämnesinformation

Matematik

Nu startar vi igång med matematikläxor. Läxorna kommer vara från måndag till måndag, men informationen om läxan kommer alltid veckan innan, i veckobrevet, så att alla är väl förbereda inför måndag. Det kommer alltid vara läxor som är kopplande till det vi gör i skolan och syftet är endast att ditt barn skall få repetera hemma och att träna på studieteknik.

På måndag kommer ditt barn få med sig en mapp hem och där kan hen lägga sina läxor inuti. Det är så lätt att läxan annars försvinner. Ditt barn kommer även få med sig en matematikskrivbok och där kommer ditt barn antingen skriva ner sina uppgifter eller dokumentera det hen har övat på.

Veckans matematikläxa, vecka 5

Läxan lämnas ut måndag den 1 februari och ska lämnas in måndag den 8 februari.

Vi arbetar just nu med klockan och beräkning av tid.

Läxan denna vecka är att du ska repetera och öva på att para ihop den analoga och digitala kockan.

Du ska öva vid tre tillfällen på www.elevspel.se

Sök på Para ihop klockor eller klicka på länkarna nedan:

Du övar vid tre tillfällen, 10 minuter varje gång. I din skrivbok skriver du ner vilket datum och område du övade. Se exempel nedan:

Läxa vecka 5

Måndag den 1 februari, para ihop klockor

Onsdag den 3 februari, para ihop klockor

Fredag den 5 februari, para ihop klockor

För dig som vill ha lite extra utmaningar;

Klicka på denna länk

/Sandra och Hugo