Veckobrev – vecka 50

Aktuell information

Idag har vi firat lucia på Årstaskolan med den här fantastiska luciafilmen. Stort tack till medverkande elever och personal! Titta gärna hemma!


Julavslutning

Fredag 18/12 har vi avslutning, Vi samlas i klassrummen klockan 9.00 och beräknar att vi håller på till 10.30. Sedan har vi fritidsaktiviteter fram till lunch. Från kl. 12.20 kan eleverna gå hem om ni vill det. Alla som vill kan vara kvar på fritids, även om eleven inte är inskriven, till kl.14.00. Därefter är fritids öppet som vanligt för alla inskrivna elever.


Ämnesinformation

Är ditt barn hemma en längre period pga sjukdom eller att någon där hemma är sjuk, kan hen gärna göra dessa områden. Som i meddelandet ovan kring Covid är det självklart viktigt med en nära kontakt med mentor kring uppgifter . Detta område är endast för dig om är hemma länge!

Fyll gärna ett arbetsblad kring vilka uppgifter du har gjort hemma och lämna sedan till din mentor när du är tillbaka på skolan!

Ladda ner dokumentet här:  Dokument – vad jag har arbetat med hemma.

Matematik: Vi arbetar med “Division och uppställning”. Du som är hemma kan arbeta med division på www.elevspel.se Klicka på länken här:  Elevspel

Svenska: Läs 30 minuter varje dag i en bok som du har valt själv. Du kan gärna dela upp det på två läspass om det passar dig bättre.

Återberätta det du har läst muntligt för en förälder, syskon eller katt. Tänk på att du kan ringa och återberätta för någon som du inte kan träffa just nu, en äldre släkting kanske?

Om du har läst färdigt din bok, skriv en kort sammanfattning av handlingen. Avsluta med att berätta vad du tyckte om boken. Vad var bra, dåligt, konstigt? Tänk på att den som läser din sammanfattning kanske inte läst boken, så du behöver vara tydlig.

Lyssna på ett avsnitt av julkalendern på Sveriges radio varje dag.

Klicka här för att komma till Sveriges radio:

Julkalendern

Gör en kort skrivövning till radiokalendern varje dag:

Beskriv en person.

Sammanfatta handlingen.

Titta på avsnittsbilden (finns på hemsidan) och beskriv vad du ser.

NO/Teknik: Under året arbetar vi med temaområdet “Hållbar utveckling för klimatet!” Vi kommer delta i olika projekt och ta gärna del av innehållet här: Lärporten

Just nu arbetar vi med fysik och området rymden. För dig som är hemma kan läsa fakta om rymden. Klicka härFakta om rymden!

SO: Under veckan har vi arbetat vidare med karthäftet/kartbok om landskapen i södra Sverige, genom att hitta städer, större åar, sjöar mm, och färglagt de olika naturtyperna. Detta för att vi också ska kunna jämföra Sveriges olika naturtyper.

Nästa vecka kommer vi att fortsätta resan ”Geografens testamente” avsnitt 3, och se närmare på de landskap som besöks.

Träna vidare hemma på Seterra så att du blir säker på Sveriges geografi!:

Städer Götaland: https://online.seterra.com/sv/vgp/3116

Sveriges älvar/åar: https://online.seterra.com/sv/vgp/3122

Fortsätt också att träna vidare på landskapen och sjöarna:

https://online.seterra.com/sv/vgp/3008

https://online.seterra.com/sv/vgp/3186


Nästa vecka, vecka 51: Inga läxor denna vecka!

Måndag:

Tisdag: 

Onsdag:

Torsdag: 

Fredag: 9.00-10.30 Avslutning

10.30-12.20 Fritidstid och lunch ALLA

12.20 Sluttid om man vill

12.20-14.00 Fritidstid alla som vill

14.00-17.00 Fritidstid för inskrivna elever

 

Ta hand om varandra! 

Trevlig helg! 

Enhet 4