Veckobrev

Då har ännu en vecka gått och vi har ett härligt vinterland Tänk på att ta med ordentliga kläder till rasterna. Det är kallt nu.
Igår hade vi en fantastisk förmiddag ute på Gärdet, lite kyligt dock men det stoppade inte våra elever som kämpade på ordentligt, åkte skidor och var fantastiskt duktiga! Bra jobbat alla!
Under nästa vecka ser det ut som att vi får behålla vår fina is på skolan. man får åka i mån av plats på rasterna. Några få skridskor samt hjälmar finns att låna men det går bra att ta med hemifrån.

Stressbollar info:
Många elever har med sig stressbollar till skolan, eller varianter av dem. Vi lärare ser tyvärr att det i många fall snarare stör elevernas koncentration än hjälper dem. I och med att det finns många varianter blir det också en del jämförande och testande av vem som har den coolaste stressbollen/bänkleksaken samt att de ”traidar” dom. Vi har därför bestämt att eleverna inte längre ska ha med sig denna typ av leksaker, utan kommer idag be dem ta hem dem. Endast de elever som vi bedömer är i behov av det ska ha en stressboll/variant och i de fallen kommer skolan att tillhandahålla dem.
Ämnesinformation
Matematik läxa 6
Vi arbetar just nu med att lära oss om fler enheter för tid och du har övat på att skriva datum på olika sätt. Nu ska du får repetera vad vi arbetat med.
Skriv svaren i din skrivbok.
Uppgift
1) Vilket datum är du född? Skriv ditt datum på tre olika sätt.
2) När är dina familjemedlemmar födda?
Ta reda på när och skriv ner datumet på tre olika sätt.
3) Extra utmaning! (Om du vill) Ta reda på åldersskillnaden mellan dig och din familjemedlem.
Exempel:
Sara: 14 maj 2010, 15/5 2010, 2010-05-14
Katten Lo: 4 augusti 2019, 5/8 2019, 2019-08-04

Hur skriver man datum på olika sätt?
Gå in och titta på:
www.youtube.com och sök på ”A 3.3 Fler enheter för tid”
Länk: https://www.youtube.com/watch?v=ZnyuvtvaPO4

Trevlig helg önskar enhet 4!