Politik och Demokrati

Hej!

Vi börjar runda av denna termin och detta läsår. Så även i SO-undervisningen.

I September är det val och det händer mycket i Sverige och Världen för tillfället. Så väldigt passande att vi de senaste veckorna har jobbat tillsammans om politik och demokrati. Vi har varit inne och nosat på hur demokrati kan se ut, hur ett styre ser ut när det inte är så mycket demokrati. Även grundlagar, barnkonventionen och det svenska valsystemet har varit i fokus under några lektioner. Nu ska de få avsluta läsåret i SO med att grupparbeta om ett riksdagsparti.

Fråga gärna era barn hemma om detta! Kan de nämna några partier? Vad är en grundlag? Vad betyder demokrati?

Elever som varit borta mycket senaste veckorna rekommenderar jag att titta på “Dröm om Demokrati” på urplay.se, för att hänga med lite i vad vi gjort på lektionerna de möjligen missat.

Vi kommer såklart ta vid detta när höstterminen startar då verkligen börjar närma oss val!

Med vänlig hälsning / Er ständige SO-lärare