5A Veckobrev v10

Hej alla vårdnadshavare för elever i klass 5 A!

Det var himla roligt att träffa eleverna igen efter sportlovet och det har varit en bra vecka där vi har fått mycket gjort.

Klassen vill väldigt gärna samla in pengar till sin klasskassa och efter ett tips från en elev i klassen så har vi anmält klassen till ”Grönsaksmålet”, där klassen har chans att vinna 25.000:-. Igår hade vi första passet och pratade om när grönsakerna kom till Sverige. Titta gärna på: www.gronsaksmalet.se om ni vill veta mer.

Nästa vecka är Cissi föräldraledig tisdag-torsdag så då kommer Sandra att vikariera.

Viktiga datum:

Onsdag 17/3 slutar eleverna efter lunch, ca 12.15 och vi lärare har tid för skolutveckling.

Vecka 12 är det utvecklingssamtal och det finns fortfarande tider att boka hos Zäta. Ni hittar bokningen på Skolplattformen under rubriken: Zäta Utv.samtal 5a VT-21

Just nu gör vi detta i följande ämnen:

Matematik: ekvationer och likheter och olikheter i synnerhet förståelse för likhetstecknet.

Svenska: eleverna skissar sin bilderbok på sin storyboard. Det är ett arbete där bild och text ska samspela. Arbetet bygger på det arbete vi genomförde veckan innan sportlovet då vi läste mängder av bilderböcker. Böckerna kommer att presenteras och kunna lånas genom Bibblis.

Engelska: Dagboksprojektet: som innebär att skriva och läsa på engelska samt illustrera berättelsen

No: batteriets funktion, sluten krets och på hur många olika sätt en koppling kan få en glödlampa att lysa. Arbetet har genomförts genom laborationer där hypoteser har undersökts.

Idrott: Egen dans, dans att lära av andra samt takt och taktens funktion för rörelse.

Textilslöjd: Från egen bild till broderi och handcolorering av tyger.

Trevlig helg!

Cissi & Zäta