Veckoinfo år 5

Hej alla,
Nu är vi igång igen efter det sköna påsklovet och det är trevligt att ses igen. Denna vecka har nu Irini äntligen börjat hos oss. Hon undervisar alla femmor i matematik, No och teknik.
Flertalet av femmorna har i veckan fått sin andra dos av Gardasil-vaccinet. Det har gått bra.

Denna vecka har eleverna arbetat med:
Svenska: bilderboksprojektet börjar avslutas. Nästa vecka 23/4 har vi i klasserna bokrelease då eleverna kommer att mingla och läsa varandras digitala böcker. Böckerna kommer sedan att publiceras på Bibblis.
Engelska: i nästa vecka kommer eleverna att börja på ett skrivprojekt som handlar om en plats som de tycker om, A place I like.
Matematik: enheter och viktomvandling.
Idrott: Den här veckan har vi spelat racketspel. Vi har bl a provat pingis och badminton. Det har fungerat toppenbra i alla klasser.
SO- Samhällskunskap: arbetsområdet är om ekonomi. Denna vecka har vi bl berört begrepp som vecko/månadspeng, inkomst, utgift, budget och buffert.
No: arbetsområdet magnetism har introducerats.

Nästa vecka
Tisdag 20 april är det SKUTT-eftermiddag så eleverna slutar kl 12.20.
Utmaning- Hälsomånad drar igång från 19 april-20 maj. Eleverna ska göra minst 12 aktiviteter som ska pågå i minst 30 minuter.

Trevlig helg!
Enhet 5