Veckoinfo v.18

Hej!

Nu är denna vecka snart över och vi får ta helg. Nu har alla klasser fältlabbat och det har gått väldigt bra! Eleverna var väldigt engagerade och håvade massor av insekter som de sedan fick artbestämma.

Här kommer lite information om de olika ämnena.

Matematik

Nu har alla tre klasser haft matteprov i kapitel 7 i matteboken. Eleverna var väldigt duktiga på att respektera varandra när de genomförde provet genom att inte prata eller springa runt när de var klara med provet! Många elever var väldigt nervösa inför provet och något vi kommer jobba med är att ta det lugnt på proven, inte hetsa upp varandra samt avdramatisera prov.

Engelska

Eleverna har arbetat mycket med grammatik. Nästa vecka kommer vi fortsätta jobba med grammatiken.

Idrott

På idrotten blev det lektioner både inomhus och utomhus denna vecka då vädret inte var på vår sida. Vi hoppas på mindre regn och mer sol nästa vecka! Tänk gärna kläder efter väder när ni packar gympaväskan.

Samhällskunskap

I SO kommer vi börja jobba med Vasatiden.

NO

I NO har vi avslutat arbetsområdet “Magnetism” med en liten utvärdering av undervisningen samt planering för nästa arbetsområde. Eleverna kom med väldigt bra förslag på hur vi kan arbeta med nästa arbetsområde som är “Ekologi” som att till exempel ha utomhuslektioner, jobba i par, se på NO-filmer och skriva faktatexter. Vi kommer ha en utomhuslektion nästa vecka så det är bra att eleverna har kläder efter väder.

Nästa vecka är vi lediga på torsdag och fredag!

Trevlig helg!

Önskar enhet 5