Slutprov Matematik 6ACD

Hej allihop!

V19, alltså 10-12/5 kommer klasserna 6ACD skriva slutprov i matematik. Provet ersätter de nationella proven i min bedömning, men det är alltså inte ett prov skapat av skolverket utan lokalt här på skolan.

Provet är delat i tre delar och varje provdel tar en lektion att göra.

Innehållet på provfrågorna är hela mellanstadiets matematik, eller i alla fall ett tvärsnitt av kunskaper vi övat. Här finns en Spec-lista på allt vi gjort:

Centralt innehåll och exempel

Observera att dokumentet ovan bara är ett exempel. Det är INTE ett instuderingshäfte. Det går inte att plugga till detta provet, eftersom det är allt för omfattande att få in 3 års studier på några veckor. Däremot kanske en elev märker att något avsnitt saknas i minnet. Då är det 100% ok att fråga.

Klasserna skriver en provdel om dagen; måndag – tisdag – onsdag. Eftersom klasserna egentligen bara har två lektioner var den veckan (pga. kort vecka för Kristi himmelsfärd) jobbar jag just nu för att varje klass ska få ett tredje tillfälle att skriva på.