På måndag 19 april 2021 börjar Årstaskolans hälsomånad för åk F-6

Utmaningen

Nu är det dags! Nu rör vi på oss! I dessa tider är det viktigare än någonsin att man faktiskt ser till att vara aktiv där det finns möjlighet. Alla behöver röra på sig och det är DU som ser till att det händer.

Under 4 veckor med start 19 april ska du göra minst 12 aktiviteter som är minst 30 minuter långa. Det kan vara i princip vad som helst där du rör på dig, joggar, cyklar, leker, spela basket, går en promenad, hemmatränar, Just dance osv. Det viktigaste är att du rör på dig 30 minuter i sträck.

Lyckas du att göra och skriva i minst 12 aktiviteter under denna tid kommer du delta i utlottningen av fina priser den 20 maj!

Hälsomånaden avslutas samma dag som Årstafestivalen skulle varit, torsdagen 20 maj, och då kommer vi även ha prisutdelning. Din ifyllda lapp lämnar du dagen innan till din lärare.

Tävlingsresultat – Aktuell topplista

Uppdaterad: Torsdag 20 maj | 08:40

(1) 1E | 1003 aktiviteter
(2) 2E | 703 aktiviteter
(3) 0B | 417 aktiviteter

Varför?

Att vi ska röra på oss minst 60 minuter per dag är en rekommendation som Stockholm stad tagit fasta på och vill att vi strävar mot. Under hälsomånaden ska vi försöka peppa varandra att varje dag nå detta mål. Vi vill också prata om hälsa och vilka olika saker som påverkar hur vi mår. Hälsa är ju så mycket mer än bara träning och rörelse, det är också hur du äter, sover, hur du har det hemma och med kompisar osv.

När?

Måndag 19 april till torsdag 20 maj

Hur?

En månad där vi lägger lite extra fokus på hälsa och hur vi mår. Vi startar måndag 19 april med en rörelseutmaning till alla elever där de ska röra på sig minst 30 minuter så många dagar som möjligt fram tills 20 Maj. Lyckas de göra och skriva upp minst 12 aktiviteter under denna tid deltar de i en utlottning med fina priser. Vi kommer också att ha en klasstävling där man kommer kunna följa hur många aktiviteter varje klass loggar, vilken klass rör sig mest!?